Meny

Er du oppdatert på tekniske duppeditter?

Når du først har skaffet deg disse produktene, klarer du ikke leve uten dem.

Dingser, gadgets og duppeditter. Nyhetene kommer raskt i elektronikk-bransjen, og det kan være vrient å holde følge med trendene. La oss ta jobben for deg.

Trådløs lading

Mange nye mobiltelefoner støtter trådløs QI-lading. Dette innebærer at man ikke trenger å koble til ladekabelen, men heller plasserer mobilen på en ladeplate for automatisk lading. Genialt!

Det finnes også QI-deksler til  eldre mobiler som gir deg samme funksjonalitet.

To-i-én-PCer

Bærbare datamaskiner og nettbrett er i ferd med å bli to sider av samme sak. Det kommer stadig flere såkalte 2-i-1-modeller, som både har touchskjerm og tastatur. Skjermen kan roteres og justeres slik at maskinen ikke blir stort større enn en iPad når den er brettet sammen.

2-i-1 pc for hele familien. Kan kjøpes hos Elon. De fleste 2-i-1-PCer lar deg flippe skjermen helt rundt og folde den ned slik at PCen blir et nettbrett. Foto: Lenovo.

Trådløse lydsystemer

I løpet av de siste årene har kvaliteten på trådløs lyd bedret seg mye. Ikke bare finnes det massevis av bærbare høyttalere som kan streame musikk fra mobilen din, vi har også fått komplette systemer som lar deg sette opp forskjellige soner i huset ditt.  Da kan du ha ulik musikk eller volum i forskjellige rom, og hele systemet er naturligvis trådløst.

Smarte klokker

De første generasjonene av smartklokker hadde begrenset funksjonalitet, men i dag får du klokker med massevis av praktiske apper. Mange har til og med pulsmåler, slik at de også fungerer som fullgode treningsklokker.

Kinofølelse med lydplanke

Det har aldri vært enklere å få kinofølelsen hjemme. Den aller beste lyden får du fortsatt fra et hjemmekinoanlegg, men du kommer overraskende langt med lydplanke. Dessuten tar lydplanker opp vesentlig mindre plass enn høyttalere strødd rundt i stua.

TV + surround fra Elon. En lydplanke kan integreres i TV-benken, og på denne måten gi deg mye bedre lyd uten at det tar opp en masse plass.

DAB-adapter

Norsk radio er i ferd med å bli digital, men det er slett ikke sikkert bilen din har støtte for DAB. Heldigvis slipper du å punge ut med titusenvis av kroner for å bytte ut lydanlegget. Det finnes nemlig mange praktiske adaptere som gjør den samme jobben.

Robotstøvsuger

Dette er en no-brainer. Hvorfor støvsuge manuelt når det finnes robotstøvsugere som blir kvitt hybelkaninene mens du slapper av i sofaen?

Normalt kobler man seg til robotstøvstøvsugeren med mobilen via Wi-Fi. En god robotstøvsuger gjør rengjøringen til en publikumssport.

Smart-TV og Chromecast

Akkurat som moderne telefoner er smarte, er moderne TVer også smarte. Så godt som alle Smart-TVer lar deg bruke Netflix og tilsvarende strømmetjenester uten ekstrautstyr, og noen modeller har også inngang for programkortet til dekoderen. Resultatet er færre fjernkontrollere og færre apparater i TV-benken. Win-win.

Hvis du har et strammere budsjett kan vi anbefale en Chromecast, som lar deg sende innhold fra mobilen din til en hvilken som helst TV med HDMI-inngang.