Meny

Du er ikke så trygg på nett som du tror

Hvorfor låser du døren når du går hjemmefra? Nettopp! Av samme grunn burde du beskytte deg på nett.

De fleste av oss har allerede et forhold til datavirus. Dette er imidlertid ikke den største trusselen lenger, og mange lever helt ubeskyttet.

Elon tok kontakt med Petter Strande, kanalsjef hos F-Secure, for å finne ut hvorfor man fortsatt trenger utvidet sikkerhet på nett i 2019.

– Du sikrer deg på nett av samme grunn som du installerer alarm, kjøper forsikring eller låser døra når du går ut. Altså ikke fordi du forventer at noe skal skje, men fordi du vil være sikret når uhellet først er ute.

Dette er F-Secure: F-Secure leverer en prisbelønnet internettsikkerhetsløsning for alle enheter, og beskytter deg mot virus, ransomware og trojanere. I tillegg får du en trygg oppkobling til nettbanken din, og du kan sørge for at barna er trygge på nett.

Petter Strande - Kanalsjef Norge i F-Secure

Petter Strande, kanalsjef Norge i F-Secure

Verre ting enn datavirus

Bildet hans er veldig enkelt å forstå, men trenger man egentlig å bekymre seg for datavirus lenger? Petter er raskt frempå med en forklaring:

– Datavirus er ikke hva det en gang var. Faktisk er antivirus kun en brøkdel av pakken vi leverer. Det er snarere phishing og ransomware som utgjør de dyreste truslene.

Vi blir nysgjerrige. Selvsagt har vi lest utallige advarsler mot begge deler. Men vi har kanskje ikke innsett hvor farlige de kan være, ei heller hvor fort gjort det kan være å bli utsatt for dette.

– Ett eneste klikk på feil sted kan være nok, sier Petter med en urovekkende alvorlig tone, og fortsetter: Uten en skikkelig sikkerhetspakke har du heller ikke noe forsvar når det skadelige museklikket først har funnet sted.