Meny

Dette trenger du til EM-finalen!

Gjør deg klar til årets største kamp! Her er utstyret som gjør fotballkvelden komplett, uansett hvilket lag du heier på.

10. juli får vi se hvem av de største lagene i Europa som stikker av med det historiske EM-trofeet. Er det duket for visning av storkampen hos deg? Her er utstyret som gjør finalekvelden ekstra spesiell!

Se kampoversikten her!

Lag maten foran TV-en!

Dårlig tid før kampstart? Hvorfor ikke ta måltidet til stuen! En raclette er ganske enkelt en bordgrill med flere etasjer, slik at gjestene kan grille ulike småretter selv. En mye mer sosial måte å lage mat på! Den øverste platen er perfekt egnet for å grille kjøtt, grønnsaker og fisk, mens stekeplatene under kan brukes til smelting av ost. Da kan alle bidra og ta med egne råvarer, uten å gå glipp av et sekund av kampen.

Raclette-grillen fra OBH Nordica har plass til mat for åtte personer, og har non-stick-belegg på både stekeplater og grillflate.

Lag mat til fotballkamp med en raclette fra Elon. Racletten fra OBH Nordica har to grillflater på 20×18 cm, og har kapasitet til åtte personer. Foto: Elon.

Vil du gjøre det enda enklere? Gå for en paninipresse eller sandwichmaskin! Det eneste du trenger å gjøre klart er brød, dressing, pålegg og grønnsaker, og folket kan forsyne seg selv i løpet av kampen.

Grillselskap først – fotballkamp etterpå

Har dere god tid før kampen, er ingenting hyggeligere enn å samles ute for å grille. Nyt finværet ute og be gjestene ta med seg det de vil grille – enklere blir det ikke!

Mange foretrekker å bruke kullgrill, rett og slett fordi det ofte setter litt ekstra smak på grillmaten. I så fall må du huske å fyre opp grillen i god tid, og gjerne kun en halvdel. På den måten får du en fin hvilesone, skulle kjøttet trenge litt pause fra stekingen. Det kan også lønne seg å legge kjøttet på benken en times tid før grillingen – da blir det temperet, og du vil ikke få en svidd skorpe med rå kjerne.

Les også: Grilltips fra Norges Grillmester-dommeren!

Lag grillmat til fotballkampen! Få oppskriften fra Elon. Grillmat er perfekt til fotballfesten. Foto: ShutterStock.

Skal du grille kylling? Da er det ekstra viktig at den blir godt stekt, uten å miste saftigheten. Med et grillrør får du enda bedre smakstilsetting – legg hvitløk i røret, mens kyllingen stekes rundt. Skal du lage spareribs får du best effekt ved å lukke topplokket på grillen, og sette spareribsen i et lite stekestativ for indirekte grilling. Tilbehøret kan du lage i frityrkokeren.

Du kan også bruke grillen til å lage pizza! Har du en pizzasten kan du lage en pizza på 10-15 minutter, med nydelig grillsmak i tillegg.

Når alt går galt til kampen…

Da burde det meste være klart til den store fotballfesten. Husk også å sjekke alt av utstyr før gjestene kommer: Fungerer lydanlegget slik det skal? Og er det lenge siden prosjektoren ble brukt, burde du også sjekke at alt er i tipp topp orden.

Kampoversikten er som følger:

Semifinaler:

6. juli: Portugal – Wales

7. juli: Tyskland – Frankrike

Finalekampen går av stabelen 10. juli kl. 21:00. Ha en fantastisk fotballhelg – og prøv å unngå å la raseriet gå utover TV-skjermen. ?