Meny

DAB-radioer inne, på reise og i bilen

Alv Anders Ropstad hos Elon Vennesla har plukket ut de beste DAB-radioene for ferien.

Om to år legges det landsdekkende FM-nettet ned. I den anledning har vi snakket med Alv Anders Ropstad hos Elon Vennesla, som har vist oss de beste DAB-radioene du kan bruke i sommer.

– Allerede nå er det mange store fordeler med å bruke DAB-radio. Du får bedre mottakerforhold, mindre skurring og flere kanalvalg. Ved å gjøre et kanalsøk, stiller kanalene seg selv, forteller den erfarne butikksjefen.

De beste radioene

Alv Anders har valgt ut tre soleklare favoritter innen stasjonære radioer og reiseradioer, samt en biladapter for deg som trenger det til ditt eksisterende anlegg.

Grundig stasjonær radio: En fantastisk radio som stiller inn kanalene selv når du slår den på. Fantastisk lyd og design, og du ser hva du hører på i displayet.

Pinell Go batteriradio: Flott reiseradio som er enkel å stille inn, med oppbladbare batterier som varer i 4 timer per lading. Den er kompakt og gir fantastisk lyd.

Tiny Audio biladapter: I bilen trenger du et adapter, så du kan bruke det eksisterende anlegget. Her ser du kanalen du hører på, og du kan også streame musikk fra mobilen eller Spotify til anlegget. Som en bonus er den enkel å montere.

Fordeler med DAB-radio

Det finnes mange fordeler med DAB-nettet. Ifølge radio.no  kan du blant annet glede deg til:

1. Enkel innstilling

Uansett hvilken DAB-radio du har, vil den søke opp radiokanalene automatisk når du slår den på første gang.

2. Enkelt kanalvalg

Kanalene kommer med navn siden de legges inn automatisk – du slipper altså frekvenstallet.

3. Flere kanaler

Per i dag er det 23* riksdekkende kanaler på DAB-nettet. Det spørs selvfølgelig hvor du befinner deg i landet, men du vil uansett få større tligang.

4. Mer informasjon

Se hva du lytter til i displayet, siden DAB-radioer støtter tekstvisning.

5. Klar lyd uten støy

Færre forstyrrelser, mindre sus og skurr og bedre mottak. DAB-radioer bearbeider nemlig mottatte signaler digitalt før de spilles i høyttaleren.

6. Bedre radiodekning i bil

Mer stabil lyd og større kanalforhold er de største fordelene. DAB vil også bli brukt i flere tunneller, som i tillegg vil bedre nødhjelpsmeldinger – de vil nå sendes på alle kanaler.

7. Sikre at kanallisten er oppdatert

Husk å søke opp nye kanaler når du er på et nytt sted – det skal bare ta et par sekunder.

*Antall riksdekkende radiokanaler i DAB-nettet øker stadig. 23 nye radiostasjoner er gjeldende fra 11. juni 2015 – vi oppdaterte artikkelen fra 22 til 23 kanaler 10. august 2015.