Meny

DAB du kan ta med på farten

Lyst på radio i lommeformat, som leverer både på lyden og batteritiden?

Hvis du er glad i å høre på radio har du sikkert lyst til å ta med deg lyden ut av huset, enten du skal på lang ferie eller bare en snartur i parken. Heldigvis finnes det massevis av bærbare radioer, og sammen med overgangen til DAB har vi fått flere snertne modeller enn noen sinne. Dessuten har lyden aldri vært bedre.

To metoder for å få digitalradio på farten

Det er naturligvis mulig å drasse med seg en diger radio ut på tur, sammen med en veldig lang skjøteledning, men alternativet er langt mer praktisk. Batteridrevne DAB-radioer finnes nå i hopetall, og mange har både knallgod lyd og batteritid på ti timer eller mer. Du får dem i en rekke forskjellige størrelser og farger, slik at du kan velge modellen som passer dine behov best. Dessuten har mange både bluetooth-støtte og/eller lydinngang, slik at radioen også kan brukes som en (trådløs) høyttaler.

Tre gode eksempler på snerte DAB-radioer du ha med i sekken? Hva med en en POP Star, en Tiny Audio M3 eller en POP Deluxe? Alle sammen fås i ulike farger.

Radioer på kampanjepris fra Elon.

Radioer du kan bruke både hjemme og ute

Hvis du synes det minste radioene blir for puslete finnes det også batteridrevne radioer av den litt større sorten. Fordelen med disse er at det er kraftige nok til å kunne brukes også hjemme, samtidig som designet ofte er litt mer gjennomført.

Eksempler på denne typen radioer finner vi i blant annet Panasonic RF-D20BTEG-K og Sony XDR-V20D. Førstnevnte er sprutsikker, mens sistnevnte har batteritid på opptil 17 timer!

Radioer på kampanjepris fra Elon.

Radio over internett

Den andre metoden å få digitalradio på er å bruke mobiltelefonen. Vi bruker den allerede til så mye annet, så hvorfor ikke radio også? Gjennom telefonen har du tilgang til både nasjonale og internasjonale radiostasjoner med krystallklar lyd. Koble den opp mot en trådløs høyttaler og hør via app eller nettleser. Den eneste ulempen med denne metoden er radiolyttingen spiser av mobildatamengden din, så hvis du hører mye på radio kan løsningen bli dyr i lengden.

Radio via mobilen er best med en trådløs høyttaler. Vi kan anbefale en B&O Play P2 eller en JBL Extreme.

Radioer på kampanjepris fra Elon.