Meny

Bytteangst: Fra iPhone til Android

Byttet fra Apple til Huawei etter ni år med iOS. Er han angrende eller nyfrelst?

Liten takhøyde og knallharde meninger, diskusjonene blant Android- og iOS-tilhengerne har alltid vært tilspisset. Men, er forskjellen virkelig så stor? Vi har hørt med Tor Erik Dahl, som nylig byttet fra den ene leiren til den andre.

Jeg hadde faktisk skikkelig bytteangst. Tanker som kvernet sent og tidlig, og frykt for at jeg kanskje kastet bort tusenvis av kroner. Jeg var redd for å gjøre noe dumt.

Er jeg Tor Erik uten iPhone?

Jeg hadde lenge vært nysgjerrig på Android. I 2018 toppet det seg med lanseringen av Huawei P20 Pro. Jeg slukte anmeldelser og artikler som sammenlignet toppmodellene fra de tre store: Apple, Samsung og Huawei. Kunne nysgjerrigheten min trumfe bytteangsten?

Alle vennene mine har beina godt plantet i Apple-leiren, og jeg møtte en del motstand da jeg luftet planene mine om å bytte. Det var ikke mye støtte å spore. Så jeg måtte jo spørre meg selv, er jeg Tor Erik uten iPhone?

Les også: 10 grunner til å velge Huawei Mate 20 Pro

Den tunge avgjørelsen

Jeg elsker Apples operativsystem, og har gjort det siden Steve Jobs trollbandt meg med høyhalsede gensere og store ord i 2007. Likevel hadde jeg lyst på forandring. Jeg ville høre på podcast uten iTunes, sende en old school SMS og ringe mamma uten at hun aktiverer Facetime. Jeg lekte med tanken om å forlate Apples brorskap, og vandre over til det jeg trodde var «samfunnets skyggeside».

Android har alltid eksistert utenfor min komfortsone. Men, desto mer jeg lærte om Googles operativsystem, jo mer likte jeg det. Jeg ble spesielt trukket mot det kinesiske stjerneskuddet Huawei. Både fordi de nye telefonene har fått masse skryt av ekspertene, og fordi prislappen gjør investeringen mer spiselig. Som alle andre slet jeg med å uttale navnet, men mobilen hadde i det minste stor forbokstav.

Nei, det måtte skje. Jeg skulle bytte til Android. Eller skulle jeg det? Ja. Nei. Ja? Avgjørelsen skulle prege hverdagen min helt frem til jeg satte kursen mot Elon Lambertseter. På handlelisten: En Huawei P20 Pro.