Meny

Bli sunn og sprek med treningsklokke

Nøkkelen til en varig livstilsendring? Viljestyrke kombinert med gode hjelpemidler

Med mindre det har skjedd noe dramatisk siden 2015, vil to av tre nordmenn hevde at de ikke har noen nyttårsforsetter for det kommende året. Blant de gjenværende 33 prosentene er derimot gode intensjoner for 2017 i høyeste grad på dagsordenen, og det aller mest vanlige forsettet dreier seg om å gå ned i vekt. Videre følger sunnhet og fysisk form på femteplass, samt å slutte å røyke på syvende plass.

Les også: Få en sunnhetsboost med treningssmoothies

 

«I essensen handler god helse om å spise sunt og/eller øke treningsmengden din, men dette er selvsagt lettere sagt enn gjort. Heldigvis finnes det stadig flere og bedre hjelpemidler»

De ti mest vanlige nyttårsforsettene

Det er med andre ord tydelig at helse er et stikkord for norske nyttårsforsetter, og ifølge markedsheltene.no er ti de mest vanlige nyttårsforsettene blant nordmenn som følger:

  1. Å gå ned i vekt
  2. Å bli mer organisert
  3. Å bruke mindre penger / spare mer
  4. Å nyte livet til det maksimale
  5. Å holde seg sunn og i god fysisk form
  6. Å lære noe nytt og spennende
  7. Å slutte å røyke
  8. Å hjelpe andre med å nå drømmene deres
  9. Å bli forelsket
  10. Å bruke mer tid med familien

Mange av forsettene er interessante, men helse troner altså høyest med god margin. I essensen handler god helse om å spise sunt og/eller øke treningsmengden din, men dette er selvsagt lettere sagt enn gjort. Heldigvis finnes det stadig flere og bedre hjelpemidler, og de siste årene har treningsklokker blitt stadig mer avanserte: