Meny

Bli sunn og sprek med treningsklokke

Nøkkelen til en varig livstilsendring? Viljestyrke kombinert med gode hjelpemidler

Med mindre det har skjedd noe dramatisk siden 2015, vil to av tre nordmenn hevde at de ikke har noen nyttårsforsetter for det kommende året. Blant de gjenværende 33 prosentene er derimot gode intensjoner for 2017 i høyeste grad på dagsordenen, og det aller mest vanlige forsettet dreier seg om å gå ned i vekt. Videre følger sunnhet og fysisk form på femteplass, samt å slutte å røyke på syvende plass.

Les også: Få en sunnhetsboost med treningssmoothies

 

«I essensen handler god helse om å spise sunt og/eller øke treningsmengden din, men dette er selvsagt lettere sagt enn gjort. Heldigvis finnes det stadig flere og bedre hjelpemidler»

De ti mest vanlige nyttårsforsettene

Det er med andre ord tydelig at helse er et stikkord for norske nyttårsforsetter, og ifølge markedsheltene.no er ti de mest vanlige nyttårsforsettene blant nordmenn som følger:

  1. Å gå ned i vekt
  2. Å bli mer organisert
  3. Å bruke mindre penger / spare mer
  4. Å nyte livet til det maksimale
  5. Å holde seg sunn og i god fysisk form
  6. Å lære noe nytt og spennende
  7. Å slutte å røyke
  8. Å hjelpe andre med å nå drømmene deres
  9. Å bli forelsket
  10. Å bruke mer tid med familien

Mange av forsettene er interessante, men helse troner altså høyest med god margin. I essensen handler god helse om å spise sunt og/eller øke treningsmengden din, men dette er selvsagt lettere sagt enn gjort. Heldigvis finnes det stadig flere og bedre hjelpemidler, og de siste årene har treningsklokker blitt stadig mer avanserte:

Samsung Aktivitetsarmbånd Galaxy Fit Essential Sort

490,-

Samsung Smartklokke Active 2 Watch 44mm LTE Black

4 990,-

JBL Trådløse øreplugger Reflect Contour 2 Sort

990,-

«Stadig flere treningsklokker har pulsmåler integrert i selve klokken. På denne måten slipper man å trene med ubehagelige pulsbelter, og man slipper samtidig å ha telefonen slengende i lommen eller festet stramt til armen.»

Med en treningsklokke blir det enklere å holde oversikten over treningsøktene dine, ettersom klokken viser informasjon som puls, intensitet og kaloriforbrenning. Du kan også måle progresjonen mellom hver økt, og styre kostholdet samtidig. Nøkkelen ligger i samspillet mellom klokken og den medfølgende appen til smarttelefonen din. I appen kan du logge ale data klokken henter inn, ved siden av ekstra detaljer du legger inn manuelt. Dette kan være ting som mat- og væskeinntak eller eventuelle andre fysiske aktiviteter som svømming. Når det er sagt er mange treningsklokker naturligvis vanntette.

Les også: Personlig trener på håndleddet!

Det finnes en lang rekke ulike treningsklokker på markedet, og stadig flere har pulsmåler integrert i selve klokken. På denne måten slipper man å trene med ubehagelige pulsbelter, og man slipper samtidig å ha telefonen slengende i lommen eller festet stramt til armen. I tillegg har treningsfunksjonene til mange universelle smartklokker blitt vesentlig bedre de siste årene, slik at de fungerer som fullgode alternativer til en aktivitetsmåler/pulsmåler.

Går du for en slik løsning får du et nyttig verktøy både til trening og resten av hverdagen. Moderne smartklokker kan du ringe med, lese sms og epost gjennom, og det utvikles stadig nye apper. Samsungs Gear S3 har eksempelvis en fullgod Spotify-app, slik at du kan høre på favorittmusikken din direkte fra håndleddet. Koble opp klokken mot et sett trådløse hodetelefoner, og fyr opp treningsmusikken som virkelig får adrenalinet til å pumpe.