Meny

Baker- og konditorlandslagets vaffelfavoritt

Vafler med havregryn fra Baker- og Konditorlandslaget. Foto: BKL.

Lite er bedre enn saftige og gylne vafler. Vi har fått vinneroppskriften fra Baker- og Konditorlandslaget.

Har du lyst til å lage vafler med en litt annen vri? Amund Skrutvold, som er koordinator hos Baker- og Konditorlandslaget, har delt sin favorittoppskrift. Denne inneholder blant annet havregryn. Vel bekomme!

Amund Skrutvold fra Baker- og konditorlandslaget

BKL-koordinator Amund Skrutvold vet ett og annet om å lage vafler.

Vafler med havregryn fra BKL

Slik lager du vafler i verdensklasse. Du trenger:

  • 130 gram  (3 dl) havregryn
  • 300 gram  (3 dl) skummet kulturmelk
  • 300 gram  (3 dl) skummet melk

Bland disse ingrediensene sammen, og la det svelle i cirka 30 minutter. Deretter visper du sammen følgende ingredienser i en ny bolle:

  • 160 gram  (3 stk) egg
  • 100 gram smeltet smør
  • 40 gram  (2-3 ss) sukker
  • 5 gram  (1 ts) natron
  • 4 gram  (1 ts) kardemomme (eller 5 stk nymalte kjerner av grønn kardemomme)
  • 2 gram  (1/2 ts) salt
  • 2 gram  (1/2 ts) vaniljesukker (eller frøene fra ½ vaniljestang)

Når disse ingrediensene er vispet sammen, kan de blandes med havregrynsblandingen. Til slutt blander du inn siktet hvetemel (cirka 200 gram) til du får en passe tykk røre.

La røren svelle i 15-20 minutter før du steker vaflene. Serveres gjerne med nyrørt jordbærsyltetøy og Sæter-rømme.

Vafler med havregryn fra Baker- og Konditorlandslaget. Foto: BKL. Vafler med havregryn fra Baker- og Konditorlandslaget. Foto: BKL.