Meny

Baker- og konditorlandslagets vaffelfavoritt

Vafler med havregryn fra Baker- og Konditorlandslaget. Foto: BKL.

Lite er bedre enn saftige og gylne vafler. Vi har fått vinneroppskriften fra Baker- og Konditorlandslaget.

Har du lyst til å lage vafler med en litt annen vri? Amund Skrutvold, som er koordinator hos Baker- og Konditorlandslaget, har delt sin favorittoppskrift. Denne inneholder blant annet havregryn. Vel bekomme!

Les også: Oppskrifter til vaffeldagen 25. mars

Amund Skrutvold fra Baker- og konditorlandslaget

BKL-koordinator Amund Skrutvold vet ett og annet om å lage vafler.

Vafler med havregryn fra BKL

Slik lager du vafler i verdensklasse. Du trenger:

  • 130 gram  (3 dl) havregryn
  • 300 gram  (3 dl) skummet kulturmelk
  • 300 gram  (3 dl) skummet melk

Bland disse ingrediensene sammen, og la det svelle i cirka 30 minutter. Deretter visper du sammen følgende ingredienser i en ny bolle:

Les også: Oppskriften som vasker vaffeljernet

  • 160 gram  (3 stk) egg
  • 100 gram smeltet smør
  • 40 gram  (2-3 ss) sukker
  • 5 gram  (1 ts) natron
  • 4 gram  (1 ts) kardemomme (eller 5 stk nymalte kjerner av grønn kardemomme)
  • 2 gram  (1/2 ts) salt
  • 2 gram  (1/2 ts) vaniljesukker (eller frøene fra ½ vaniljestang)