Meny

8 Youtube-kanaler du bare MÅ sjekke ut

Innholdsbiblioteket til Youtbe er så omfattende at mange bruker siden som et alternativ til Google. Uansett hva du leter etter, finner du noe om det på Youtube. Baksiden er at det er mye innhold å lete seg gjennom, men det kan vi i Elon hjelpe deg med!

Det er verdens største nettsted for video, og det består av så uendelig mye mer enn bare katter og musikkvideoer.

De fleste kan kjenne seg igjen i følgende: Du benker deg til foran TV-en for å se noe underholdene, og så du finner ingenting å se på! Du sjekker TV-guiden, Netflix og Viaplay. Du sjekker HBO Nordic, Apple-TV, ja alle de utallige mulighetene du har tilgjengelig. Likevel er det ingenting som frister, og tiden du hadde satt av til å se noe går heller med på å lete.

Les også: Elons store TV-guide: Hva må du vite?

Blant alle streaming-tjenestene du betaler for finnes det en som er helt gratis. Vi snakker om Youtube. Takket være apper til alt fra smart-TV-en til telefonen, nettbrettet og PCen, er Youtube like tilgjengelig som andre strømmetjenester. Har du gitt Youtube en sjanse?

Enormt utvalg betyr mange godbiter

Det skal naturligvis sies at utvalget på Youtube er enda større enn hos strømmetjenestene, og at det er vanskelig å navigere seg frem til det beste innholdet. Denne jobben kan imidlertid vi hjelpe deg med! Vi har tatt et dypdykk i biblioteket til verdens desidert største nettsted for videoinnhold, og gir deg åtte kanaler som er verdt å få med seg.

Vi har delt inn listen i ulike kategorier, for at alle skal finne noe de liker. De fleste kanalene i denne omgang er engelsktalende, men ønsker du undertekster skrur du disse enkelt på i innstillingene til videoavspilleren. La oss hoppe ut i det.

Beste Youtube-kanal for læring og kunnskap: The King of random

I denne kanalen utforskes det ukjente gjennom «life hacks», eksperimenter og ukentlige tilfeldige prosjekter. På 10-15 minutter rekker du å lære noe nytt.

Besøk The King of random her

Beste Youtube-kanal for mat: Tasty

Ønsker du å få vann i munnen, inspirasjon, oppskrifter og tips og triks? Ja takk! Det er med god grunn at Tasty med sine godt over 10 millioner abonnenter er den største matkanalen på Yotube.

En liten smakebit:

Besøk Tasty her

Beste Youtube-kanal for trening: Fitnessblender

Kanalen drives av ekteparet Kelli og Daniel, som har holdt på i 6 år. Her har du over 600 videoer med treningsprogrammer, alt fra ulike øvelser, til videoer om motivasjon og kosthold.

Besøk Fitnessblender her

Beste Youtube-kanal for yoga: Yoga with Adriene

Her finnes ulike kategorier for de drevene og for nybegynnerne. Alle aldre og alle kroppsformer samles i et trygt og godt yogamiljø sammen med Adriene. Mind, body and soul.

Besøk Yoga with Adriene her

Les også: Bytteangst: Fra iPhone til Android

Beste Youtube-kanal for vitenskap: AsapSCIENCE

Alt disse to unge mennene fra Canada ønsker, er å gjøre vitenskap forståelig. Det klarer de så absolutt, og på en underholdene og vittig måte får de deg til å reflektere og lære noe nytt.

En liten smakebit:

Besøk AsapSCIENCE her

uansett hva du leter etter, finner du det på youtube Innholdsbiblioteket til Youtbe er så omfattende at mange bruker siden som et alternativ til Google. Uansett hva du leter etter, finner du noe om det på Youtube. Baksiden er at det er mye innhold å lete seg gjennom, men det kan vi i Elon hjelpe deg med!

Beste Youtube-kanal for reiseliv: Vagabrothers

Opplev de vakreste steder i verden gjennom ulike kulturer og kulinariske møter. Som de sier selv, «abonner på kanalen vår og bli med oss på reisen».

En liten smakebit:

Besøk Vagabrothers her

Beste Youtube-kanal for ungdommer: NRK 4etg

Denne kanalen ble startet opp i – du tipper det kanskje – 4. etasje hos NRK. Den drives av radarparet Jonas og Martha. Er du av den eldre garden kanskje ikke dette noe for deg, men dette treffer godt hos de under 20.

Besøk NRK 4etg her

Beste Youtube-kanal for kreativitet: KreativeIdeer.no

Denne norske kanalen lever opp til navnet sitt. Her får du morsomme lifehacks og mange gjør det selv-tips.

Besøk KreativeIdeer.no her