Meny

8 annerledes uteleker til 17. mai

Man kan finne på veldig mye moro sammen og fremdeles holde minst 1 meters avstand.

Det blir en annerledes nasjonaldag for de fleste i år, og programmet er kanskje ikke like stramt som vanlig? Prøv noe av dette!

Nasjonens fødselsdag er forbundet med glede og moro. Det må vi holde på i år også, så hva med å prøve noen annerledes i år? Her får du åtte artige varianter, som alle kan gjennomføres med 1 meter avstand mellom deltagerne. De passer dessuten like godt for barna, som de voksne.

1. FRISBEE-BOWLING

Finn frem 10 stykk 1,5l tomflaster (eller færre/mindre flasker, de funker de også). Sett dem opp i en trekant, og kast en frisbee for å velte så mange som mulig. I ekte bowling-ånd får man selvsagt to kast per runde, og ekstrapoeng for «spare» og «strike». Kan også gjennomføres med ball i stedet for frisbee.

Hint: Hvis man fyller litt vann på flaskene vil de stå mer stødig.

2. MEGA-YATZI

Bigger is better! På nett får du kjøpt gigantiske terninger, som vil ta en vennlig runde med yatzi til nye høyder. Det finnes også overdimensjonerte domino-, og jenga-brikker. Hvis du orker kan du også skrive bokstaver på en haug med A4-ark, og spille scrabble i kjempeformat.

Tips: Mega-jenga kan også gjennomføres med vedkubber. Det er mer krevende siden kubbene ikke er helt kvadatiske, men det er mulig.

Les også: Fire herlige grillretter til 17. mai!

3. BALLONG-BINGO

Her trenger du noen ballonger og litt hyssing. Start med å blåse opp 5-10 ballonger, og skrive poengsummer på dem med tusj. Poengsummene kan for eksempel vare 1-10, eller 10-100.

Knyt så ballongene fast i hyssingen med noen meters mellomrom, og strekk den diagonalt over hagen/bakgården/rommet som en line. La linen henge et par meter over bakken, og sørg for at ballongen med flest poeng henger lengst unna.

Selve bingoen går ut på å kaste baller mot ballongene.  Treffer du en ballong det står 10 på får du 10 poeng. Treffer du 50, får du 50 poeng, og så videre. Man har et gitt antall kast hver, og høyeste poengsum vinner.

moro med trillebår En trillebår kan brukes til å frakte mer enn bare jord, bare vær forsiktig så ingen skader seg.

6. PUTE-RACE

Har du noen puter det ikke er så farlig med? Da kan de brukes i et puterace.

Reglene er enkle. Du skal komme deg fra start til mål fortest mulig, men du kan ikke tråkke på bakken. I stedet må du ha med deg puter som du legger der hvor føttene skal lande. Teknikken man bruker, og antall puter man kan ha med seg, er valgfritt.

Les også: 3 enkle desserter til 17. mai

7. BALLER I PLEDDET-LEKEN

En lek som er enkel å forklare, men vanskelig å mestre. Legg et gitt antall baller, for eksempel 10 golfballer, på et pledd eller et laken.

Minimum to personer griper så hver sin ende/hjørne av pleddet. Målet er å kaste ballene opp i luften med pleddet, og ta imot alle når de faller ned igjen. Laget som klarer flest kast før alle ballene har falt av, vinner.

Ikke glem klassikerne…

Hvis du ikke vil prøve noe av dette tullet, kan vi anbefale de kjente og kjære lekene som kubb, krokket, boccia, badminton, straffekonk, triksekonkurranse, ringspill, sekkeløp, ja det er i det hele tatt mye moro man kan finne på. Også må dere spise is! Er vel minst 10 som er kravet hvis man er under 16 år?

klassiske uteleker til 17. mai Noen av de klassiske 17. mai-lekene kan ikke gjennomføres med 1m avstand. Andre er fortsatt helt innenfor.