Meny

5 huskeregler når du skal kjøpe vannkoker

Ikke se ned på vannkokeren. Hvis du velger en fornuftig modell får du en trofast kompis som kan hjelpe deg på kjøkkenet.

1. Kjøp en vannkoker som er stor nok til mer enn bare te

Til forskjell fra den fancy kaffemaskinen er det lett å undervurdere vannkokeren. Mange tenker at den bare skal brukes til tevann og rett-i-koppen.

Er man litt oppfinnsom kommer man imidlertid raskt på andre bruksområder. Vann til wienerpølser eller trukket torsk er bare to eksempler, og da har vi ikke engang begynt å tenke på alle suppene og grytene du kan lage. Å bruke vannkokeren på denne måten er like enkelt som å varme opp noe i mikrobølgeovnen, og resultatet blir ofte mye bedre.

For å holde disse mulighetene åpne er de lurt å velge en vannkoker med stor nok kapasitet til å fylle mer enn en termos.

2. Husk at vannkokeren kan spare deg tid

En annen grunn til å velge en vannkoker med større kapasitet er tiden du kan spare på kjøkkenet. Å koke opp vann til pastaen for eksempel, tar vesentlig kortere tid i vannkokeren enn på en gjennomsnittlig komfyr. I en stresset hverdag kan dette være gull verdt.

OBH Nordica Vannkoker 6461

449,-

3. Ikke tilbered mat direkte i vannkokeren

Å tilberede mat direkte i vannkokeren ville spart enda mer tid, men dette er ikke lurt!

Vannkokere kan nemlig være litt vriene å rengjøre, ettersom det sitter et varmeelement i bunnen. Der kan det feste seg gamle matrester, og selv om det kokende vannet tar knekken på de fleste bakterier er det anbefalt å styre unna kokkelering i kolben.

Denne regelen kan til nød ignoreres dersom du kjøper en vannkoker som tåler oppvaskmaskin.

4. Velg en vannkoker som kan holde på varmen

De mer avanserte vannkokerne har temperaturmåler. Dette betyr ikke bare at du kan stille inn antall grader du ønsker – som er perfekt blant annet til barnemat, men også at kokeren vil kunne holde vannet på ønsket temperatur over en lengre periode.

Les også: Lei av pølser som turmat?

5. Kjøp en vannkoker som er pen nok til å stå fremme

Mange stapper vannkokeren inn i skapet så fort som mulig. Disse har gjerne en gammeldags modell i hvit plast som ikke ser særlig bra ut. I dagens marked finnes det mange vesentlig penere modeller som fint kan stå på kjøkkenbenken eller til og med på stuebordet.

Kanskje det er verdt å kjøpe en litt finere vannkoker, og heller droppe termosen ved servering?

De Longhi Vannkoker KBOV 2001

949,-