Meny

5 geniale frysertips

Det skjer hele tiden. Vi lager for mye mat, og vi kjøper gjerne inn mer enn hva vi får brukt opp. Hva gjør du? Skal du kaste det? NEI, frys det heller ned.

Mange frysevarer kommer i pappesker eller store poser. Ta maten ut av beholderen de kom i, og legg de over i en annen pose eller boks som passer. Dette vil gi deg mer plass i fryseren. Her kommer noen tips på smart plassbesparende oppbevaring, og hvordan du unngår fryseskader på maten.

Ziplock-poser er helt genialt

De kommer i mange ulike størrelser og de er veldig enkle å bruke, med tanke på at du kan lukke og åpne de. Mange ganger. Når en ziplock pose er brukt kan den enkelt vaskes, tørkes og brukes igjen. Dette avhenger av hva du har hatt i posen. Lukt på posen når den er vasket, lukter det ingenting, bruk den igjen.

Kjøttdeigtrikset

Putt kjøttdeigen i posen nevnt over og klem den flat, slik at den fyller hele pose. Zip igjen og legg i fryseboksen. Fordelene med å fryse ned maten på denne måten, er at maten tar lite plass i fryseren samtidig som den tiner fort. Dermed er den klar til bruk på null komma niks.

Les også: Enkle tips til en spennende matpakke

Er det stadig fullt i fryseren? Du kommer langt med bedre organisering og mindre emballasje.

Tupperware-bokser er fremdeles best

Litt tilbake i tid var «alle» mødre med i en slags klubb der tupperware ble sett på som «wow» og alle elsket de små og store boksene. Det gjør vi fortsatt! Hvorfor? Fordi de er geniale! Perfekt til ulikt innhold som skal fryses ned (både fast og flytende), og til å frakte med seg maten. Merk boksene og posene med hva de inneholder og dato. Da kan du enklere holde oversikt over hva du har i fryseren til enhver tid.

Vakuummaskin

Vakuummaskiner er superpraktiske for å unngå fryseskader, og for at maten skal ta minimalt med plass i fryseren din. Den kan brukes til både kjøtt, fisk og grønnsaker.