Meny

5 fordeler med kullsyremaskin

Kutt utgiftene i matbutikken og lag heller din egen brus og ditt eget mineralvann med Sodastream.

Stadig flere velger å kutte ut brus og mineralvann fra butikken, til fordel for sprudlevann laget på kjøkkenbenken hjemme. Da Dagbladet hoppet på trenden for å teste kullsyremaskiner opp mot Farris og andre butikkmerker, ble Sodastream enstemmig kåret til vinneren.

Sodastream-vannet kom best ut med tanke på bobler og smak, og det finnes også en rekke andre fordeler ved å gå rett forbi brushylla når du handler.

1. Sodastream er enkelt, billig og miljøvennlig

Sodastream-maskinene lager mineralvann ved å blande vann fra springen med kullsyre fra en patron. Fremgangsmåten er uhyre enkel. Fyll flasken med vann, sett den på plass og trykk på knappen. Resten går av seg selv, og på et par sekunder er vannet klart.

Et lite tips: Erstatt vann med sprudlevann i deigen til kaker, pannekaker eller pizza. Da blir resultatet ekstra luftig.

En patron holder til 60 liter vann, og med en veiledende pris på 199 kr. per patron (uten innbytte) blir prisen beskjedne 3,3 kr. literen. Flaskene kan du dessuten gjenbruke i opptil tre år, så her sparer du både penger og miljøet. Selve Sodastream-maskinene er i tillegg rimelige.

4. Mineralvann er sunt, og barna drikker mer vann

Med hjemmelaget sprudlevann slipper du unødvendig salt, sukker og andre tilsetningsstoffer. I stedet får du et naturlig og sunt produkt med eller uten smak. Som en bonus synes også barna det er morsomt med boblevann de kan lage selv i maskinen.

5. Kullsyremaskiner tar seg bra ut på kjøkkenet

Hjemmelaget sprudlevann er trendy, og kullsyremaskinene på markedet er designet til å kunne stå fremme på kjøkkenbenken.