3 fristende oppskrifter til Valentinsdagen
Du trenger ikke nødvendigvis bruke penger for å glede din kjære på alle hjerters dag. Her er tre oppskrifter som sikrer god stemning på Valentine’s Day.
Nå er det ikke mange dagene igjen til 14. februar, og det er fort gjort å kjenne på kjøpepresset. Heldigvis er det slettes ikke behov for å tømme lommeboken for å spre litt glede på kjærlighetens dag, ofte er en hjemmelaget overraskelse enda bedre. Gi din kjære en kosedag utenom den vanlige, og gå for en deilig dessert på Valentine’s Day.
Les også: Hvorfor feirer vi Valentinsdagen?
Smelt hjerter med en sjokoladefondant
Ingenting sier kjærlighet som en syndig god sjokoladefondant! Denne oppskriften fra Matprat er så enkel at det er omtrent umulig å bomme – det eneste som kan skje, er at du spiser opp røren før mesterverket skal i ovnen.
- Smelt smør og del sjokolade i små biter. Ha sjokoladebitene i en bolle og hell det varme smøret over. La dette stå i 2-3 minutter til sjokoladen har smeltet. Rør sammen.
- Pisk egg og sukker lett, tilsett sjokoladeblandingen og rør til en jevn røre. Sikt i melet og rør til en jevn og klumpfri røre.
- Smør innsiden av 6 små metallringer med smør og dryss dem med mel. Sett dem på et lite brett med bakepapir på og fyll dem med røre til de er 3/4 fulle. Sett dem i fryseren i minst to timer før du skal steke dem.
- Sett fondantene med bakepapir på et stekebrett og stek dem på nederste rille ved 180 °C i ca. 15 minutter. Husk at steketiden kan variere fra ovn til ovn, og det kan derfor være en fordel å prøvesteke en kake for å teste ut din ovn.
- Ved behov kan du bruke en skarp, liten kniv til å løsne fondantene fra formen. Vær forsiktig. For røff behandling kan føre til at det går hull på fondanten. Bruk en stekespade og sett dem på tallerkener.
- Dryss over melis og pynt med friske bringebær.


Bak en fabelaktig ostekake
Vil du virkelig slå på stortromma? Ingenting sier innsats – og kjærlighet – som en ostekake. Matprat har laget en variant som kombinerer det søte med det syrlige. Denne slår an hver eneste gang! Oppskriften lyder som følger:
- Knus kjeksen grovt og ha den i en matprosessor sammen med romtemperert smør og kanel. Kjør alt til en jevn masse.
- Hell kjeksblandingen i en terteform med løs bunn, 26 cm i diameter. Fordel kjeksblandingen godt og klem det sammen som til en bunn. Stek bunnen på nederste rille ved 180 °C i 10 minutter.
- Rør ost og rømme til en klumpfri røre. Tilsett resten av ingrediensene og visp det sammen. Hell ostefyllet over kjeksbunnen. Skru ned temperaturen til 140 °C og stek i ca. 30 minutter.
- Kaken er ferdig når den har stivnet langs kantene, men fortsatt ”disser” på midten. Da smaker kaken aller best! Avkjøl kaken.
- Stivpisk rømme og melis og fordel kremen over kaken.
OBS! Det kan være lurt å lage kaken dagen før den skal serveres. Ostekaken trenger litt tid for å stivne etter steking.

Da skal du være godt rustet til kjærlighetens dag! Vi ønsker deg og din kjære en riktig god Valentinsdag den 14. februar.