3 enkle desserter til 17. mai
Ute i siste liten? Disse dessertene er enkle å lage, og passer utmerket til nasjonaldagen!
På 17. mai er det lov å kose seg skikkelig, og god dessert er nesten obligatorisk. Men du trenger ikke holde på i timevis for å lage en deilig dessert som gjør ære på festdagen.
Vi har gått gjennom oppskriftene på nettstedet matprat.no, og hentet frem tre desserter som både er raske, og velsmakende.
Les også: 4 herlige grillretter til 17. mai

Slik lager du browniesiskake
- Lag brownies i en langpanne, enten fra ferdigpose eller fra bunnen av (for eksempel med denne oppskriften).
- Skjær kakebunnen på langs på høykant, slik at du får to tynne lag å jobbe med, et topplag og ett bunnlag. For å gjøre det enklere kan du eventuelt først delen kaken på tvers og gjøre det i to omganger.
- Smør på et lag med vaniljeis på både topp- og bunnlaget og sett dem begge i fryseren i 5-10 minutter.
- Ta ut bunnlaget og smør på et lag med moste bringebær. Legg deretter bunnlaget tilbake i fryseren i ytterligere 5 minutter.
- Til slutt plasserer du topplaget tilbake på toppen. Kaken oppbevares i fyseren frem til servering (minimum 1-2 timer).
Slik lager iskrem på egenhånd
- Rør sammen eggeplumme, sukker og vanlijestang i en glassbolle.
- Sett bollen i et varmt vannbad mens du visper. Visp til blandingen er varm og sukkeret har løst seg opp.
- Pisk videre utenfor vannbadet til konsistensen blir tykk.
- Stivpisk kremfløten og bland den så inn med resten.
- Fyll blandingen i passende former, dekk til med plastfolie og legg dem i fryseren i minimum 4 timer.
- Flytt isen over til kjøleskapet ca. 20 minutter før servering. Serveres fra formene eller rullet i kuler og plassert i iskjeks. Bruk gjerne fargestrøssel på toppen, for eksempel i rødt, hvitt og blått.

Så enkelt får du en deilig dessert med sjokoladejordbær.
Denne oppskriften er ekstremt enkel, men resultatet er fortsatt knallgodt.
- Hakk opp sjokolade og legg bitene i en glassbolle over et varmt vannbad.
- Vent til sjokoladen er flytende og drypp ønsket mengde på jordbærene én og én. Du kan dekke hele bæret om du vil (fjern i så fall stilken), eller bare toppen.
- Strø med kokosmasse eller lignende før sjokoladen stivner igjen.