Meny

10 tips til personlig vårrengjøring

Greit nok at frisørene er åpne igjen, men ventelistene er rimelig lange.

Vi tilbringer mye mer tid hjemme enn vanlig i disse tider. Er det kanskje på tide med en liten selvpleiedag?

La oss hoppe rett i det.

1. Stress ned med hjemmespa

Frisører, hudpleiere og neglesalonger har riktig nok begynt med en forsiktig åpning, men det betyr også fulle timelister. Heldigvis er det mye du kan gjøre hjemme. Sett av hele kvelden, og start med å ta et langt bad eller dusj. Skrubb hele kroppen, og smør deg så inn med en deilig bodylotion. Ta gjerne en hårkur og tilbring resten av kvelden i morgenkåpen.

I forkant kan du enten bestille eller gå innom din nærmeste skjønnhetsbutikk, og plukke med deg en ansiktsmaske tilpasset din hud. Eller enda bedre – lag den selv. iForm.nu har flere tips til ansiktsmasker for ulike hudtyper, basert på ingredienser de fleste har hjemme. Denne er fuktgivende, og passer de fleste etter å ha tilbragt mange timer foran dataskjermen:

Fuktgivende ansiktsmaske

  • Bland 2–3 ss yoghurt, 1 ss honning og 1–2 ss kokte og avkjølte havregryn til en tjukk masse.
  • Fordel den i ansiktet, og la den sitte i ca. 15 minutter.
  • Skyll med varmt vann, og klapp huden tørr.

2. Plei føttene med et fotbad

Sett av en times tid til å gi føttene dine et lite avbrekk. Enten du bruker en balje eller et fotbad med massasje, føles det godt å dyppe føttene i varmt og brusende vann. Bruk gjerne brusepulver beregnet for føtter.

Benytt samtidig anledningen til å eksfoliere føttene, og skrubbe dem ordentlig. Klipp neglene og lakk dem i en farge som gir deg energi. I denne perioden er det viktigere enn noen gang å føle seg vel, og da er det slike små ting som kan gi utslag.

Les også: Hjelp! Vi prøver epilator for første gang

3. Hold på rutinene

I en hverdag der mange opplever å ikke ha kontroll over noe som helst, er det viktig å holde fast i de få tingene som fremdeles er rutinepreget. Spesielt de som jobber fra hjemmekontor kan oppleve at skillet mellom jobb og privatliv viskes ut. De fleste anbefaler å holde på rutinene, deriblant psykolog psykolog Peder Kjøs som har snakket med nettstedet vi.no.

Det kan for eksempel bety at du fortsetter å stelle deg som vanlig når du står opp, selv om du har hjemmekontor.

4. Gå gjennom stylingverktøyene dine

Tid til overs? Bruk den til å gå over det du har på badet! Kanskje krølltangen din ikke fungerer så godt lenger? Eller er det kanskje behov for å bytte ut føneren fra tidlig 2010 med en ny og bedre variant?

Moderne stylingverktøy beskytter håret mye bedre mot varme, og kan også gjøre hverdagsrutinene dine betraktelig enklere.

For menn kan det være lurt å ta en status på barbermaskinen. Kutter den ujevnt, eller blir batteriet fort varmt? Da kan det være fornuftig å bytte den ut.

smør inn tørr hud med håndkrem Nå som vi vasker hendene grundigere og oftere enn noen gang, er håndkrem nærmest livsviktig.

Vårklare ben med hårtrimming

For deg som likevel foretrekker å fjerne uønsket hårvekst, er det mange tilgjengelige alternativer:

  • Barberhøvel
  • Voks med strips
  • Hårfjerning med krem
  • Epilator
  • Ladyshave

I nettbutikken vår har vi varianter for alle behov – hva passer deg best?

Farg øyebrynene hjemme

Alt fra kosmetikk- til klesbutikker har fargesett til øyenbryn. Etter noen uker innendørs kan det gjøre underverker for selvfølelsen å fikse de små tingene, og som de fleste vet er øyenbrynene noe av det første man ser. Velg en farge som ligger ganske nært din naturlige hårfarge, og ikke gå for de altfor mørke nyansene dersom du ikke har prøvd det før.

Les også: Unngå denne tabben når du skal kjøpe integrert kaffemaskin

Varigheten ligger på cirka en måneds tid, og de fleste sett du kjøper i dag strekker til flere behandlinger.

10. Hva med håret?

Hvis du føler deg trygg på det, er det selvfølgelig ingenting i veien for å farge håret hjemmefra. De helt store eksperimentene bør du nok likevel styre unna – dersom du ender opp med en skikkelig misfarging er det kjedelig å måtte vente i noen uker for å fikse det opp.

Dersom du bare vil gi fargen litt ekstra intensitet, kan det være lurt å gå for en kur eller etterbehandling som binder fargen i håret. Her er det ulike alternativer på markedet, som primært brukes ved å sette i fargen i dusjen og vaske den ut etter noen minutter.

Med disse tipsene kan du gå våren i møte som den beste versjonen av deg selv. Husk at det snart kommer en vanlig hverdag igjen – nå gjelder det å gjøre det beste ut av tiden vi er i.