Meny

10 nyttige Samsung-tips

Det er ikke mye som skal til for å gjøre hverdagen enda litt enklere. Her er 10 triks til deg med en Samsung Galaxy S6 Edge.

Lå det en Samsung Galaxy S6 Edge eller S6 Edge+ under juletreet i år? Da hadde du flaks – de er nemlig noen av årets beste telefoner! S6 Edge-mobilene byr nemlig på flere hendige funksjoner, som gjør ditt digitale liv mye enklere. Her er ti av de viktigste.

Les også: S6 Edge eller S6 – hvilken mobil bør du velge?

1. Multitask blant appene dine

Synes du det er knotete å jobbe mellom apper med smarttelefon? Har du en Galaxy-mobil, er jobben enda enklere! Ved å aktivere Multi View-funksjonen kan du jobbe mellom to apper samtidig, slik at du kan holde deg oppdatert på Facebook mens du sjekker den siste e-posten du fikk.

Her finner du funksjonen:

Velg appen du bruker – for eksempel Facebook, Youtube, Candy Crush – og hold menytasten nederst til venstre nede. Klikk så på samme symbol i appen, og velg hvilken app du skal bruke i tillegg.

2. Raskere surfing

Lei av tregt nett når du skal laste ned filer? Her er løsningen! Funksjonen Download Booster bruker både Wi-Fi og mobilnettet når du laster ned filer over 30 MB, så filene blir tilgjengelige enda raskere. Husk imidlertid at denne funksjonen drar av datakvoten i mobilabonnementet ditt.

Her finner du funksjonen:

Instillinger – Flere tilkoblingsmuligheter – Download Booster

3. Venstrehendt? Lås menyen til venstre

På høyresiden av kantskjermen ligger flere hurtigfunksjoner, som blant annet viser e-postvarsler eller nye meldinger. Denne oversikten ligger i Edge-menyen. Tidligere har disse vært låst til høyre side, men nå kan du velge selv om den skal ligge til venstre eller høyre. Perfekt for deg som er venstrehendt! 

Her finner du funksjonen:

Innstillinger – Kantskjerm – Posisjon for kantskjerm. Velg høyre eller venstre.

4. Finn favorittene raskere

Hørt om funksjonen People Edge? Hvis ikke, vil det nok raskt bli din nye favoritt. Åpne People Edge ved å sveipe over den smale, gjennomsiktige fanen øverst i hjørnet på Edge-menyen. Deretter kan du velge dine fem favorittmennesker, så du slipper å lete gjennom kontaktoversikten for å ringe eller sende melding til dem.

Du kan også gi hver person sin egne farge. Da vil nemlig kantskjermen lyse opp i deres farge når de ringer eller sender melding, som er ekstra praktisk om du for eksempel sitter i et møte. 

Her finner du funksjonen:                           

Innstillinger – Kantskjerm – Poeple Edge – Mine Personer.

5. Info fra kantskjermen

Den buede kantskjermen på S6 Edge kan brukes til så mangt. Du kan blant annet dra fingeren frem og tilbake på kantskjermen for å blant annet se hvor mye klokken er, gjenstående batteritid og dato, uten å låse opp mobilskjermen.

6. Fang alle øyeblikkene med kameraet

Smarttelefoner har gjort det enklere å forevige øyeblikkene i hverdagen. Likevel kan det ta litt tid før kameraet åpner seg – og vipps, kan øyeblikket ha forsvunnet. Unngå dette ved å aktivere hurtigstart, som åpner kameraet på under et sekund.

Etter aktivering, kan du heretter trykke to ganger på Hjem-tasten for å knipse enda raskere.

Her finner du funksjonen:

Åpne kameraappen. Velg deretter: Innstillinger – Hurtigstart.

7. Diskret klokkevisning i nattetimene

Har du ingen andre digitalklokker på soverommet? Da vet du hvor frustrerende det er å våkne av en mobilskjerm på full styrke, kun for å sjekke tiden. S6 Edge gjør jobben enklere for deg. Nattklokke-funksjonen viser klokkeslettet automatisk i kantskjermen på utvalgte tidspunkter gjennom natten, så du slipper å bråvåkne av flomlyset fra mobilskjermen. Du kan også gni fingrene på kantskjermen for å vise tiden.

Her finner du funksjonen:

Innstillinger – Kantskjerm – Nattklokke. 

8. Få bedre lyd!

Det er ikke mye som skal til for å få enda mer ut av lyden på din S6 Edge. Mobilen har strålende lydkvalitet, og med noen få tastetrykk kan du skreddersy lydnivået etter både headset og hørsel med en kort lyttetest.

Her finner du funksjonen:

Innstillinger – Lyd og varsler – Lydkvalitet og effekter – Adapt Sound. Juster lydnivået innad i funksjonen.

9. Sveip og ring

Nei – du må ikke gå til kontaktsiden og klikke på ringeknappen for å ta en rask telefonsamtale. Sveip mot høyre over kontaktnavnet, og samtalen kan starte.

10. Finn innstillingene raskere

Varslingssenteret er perfekt for rask tilgang til de mest brukte tjenestene. Men visste du at du kan få full tilgang til alle innstillingene innen nettverk, lyd, bluetooth og stedstjenester samtidig?

Alt du må gjøre er å holde inne ikonet for eksempelvis lyd, og du kommer automatisk til hovedmenyen. Enkelt og greit!

Foto: Samsung.